За четвърта поредна година Dir.bg и 3Е News организират един

...
 За четвърта поредна година Dir.bg и 3Е News организират един
Коментари Харесай

Джон Кери, трима комисари, министри и кметове от ЦИЕ на Green Transition Forum 4.0

 

За четвърта поредна година Dir.bg и 3Е News провеждат един от най-успешните конгреси за зелена промяна – Green Transition Forum 4.0 – Новите вероятности пред Централна и Източна Европа ”, който ще се организира в София на 26-28 юни 2024 година, в София Ивент Център, Мол „ Парадайс “, ет. 3. 

Според нея това ще увеличи конкурентоспособността на Европа и ще увеличи приходите на хората

Веднага след изборите за Европейски парламент, за събитието в София пристигат еврокомисари, шестима генерални и заместник-генерални директори на Генерални дирекции в Европейска комисия, новоизбрани членове на Екологичен потенциал, министри и кметове от страните от Централна и Източна Европа, представители на интернационалните и мултинационални компании.

В основен миг за формулирането на европейските политики, в диалога за бъдещето на Зелената договорка и протичащите се трансформации – зелена, цифрова и демографска, ще вземат участие изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия и комисар за Европейския зелен пакт Марош Шефчович, комисарят по работни места и обществени права Никола Шмит и комисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младеж Илияна Иванова. 

 Брендо се е предал и е арестуван 3 мин. Брендо се е предал и е арестуван  След гибелта на екскурзиант в планината: Важно е както облеклото, по този начин и застраховката 3 мин. След гибелта на екскурзиант в планината: Важно е както облеклото, по този начин и застраховката  Предупреждение за високи температури и в понеделник 2 мин. Предупреждение за високи температури и в понеделник  Еньовден е. Билките са най-лековити 2 мин. Еньовден е. Билките са най-лековити  Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите 3 мин. Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите  Специалисти: Битката с килограмите би трябвало да е държавна политика 4 мин. Специалисти: Битката с килограмите би трябвало да е държавна политика  Брендо се е предал и е арестуван 3 мин. Брендо се е предал и е арестуван  След гибелта на екскурзиант в планината: Важно е както облеклото, по този начин и застраховката 3 мин. След гибелта на екскурзиант в планината: Важно е както облеклото, по този начин и застраховката  Предупреждение за високи температури и в понеделник 2 мин. Предупреждение за високи температури и в понеделник  Еньовден е. Билките са най-лековити 2 мин. Еньовден е. Билките са най-лековити  Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите 3 мин. Инцидентът в пловдивската болница: Англичанинът не е умрял поради спречкването с охранителите  Специалисти: Битката с килограмите би трябвало да е държавна политика 4 мин. Специалисти: Битката с килограмите би трябвало да е държавна политика

За да показа визията за световните климатични процеси оттатък океана в Green Transition Forum 4.0 ще се включи и Джон Кери – специфичен делегат за климата на президента на Съединени американски щати и някогашен държавен секретар.

Четвъртото издание на форума ще послужи и като платформа за обща позиция на страните от района за идния международен конгрес в Баку през есента. За да показа целите на домакините, в София пристига Ялчин Рафиев – главен договарящ за COP 29 и заместник-министър на външните работи на Азербайджан.

Във значимия панел за енергийната промяна към българския министър на енергетиката Владимир Малинов ще се причислят и неговите сътрудници от  Румъния – Себастиан-Йоан Бурдуя и Молдова – Виктор Парликов.

Сред потвърдилите панелисти са още и вицепрезидентът на ЕИБ Кириакус Какурис, заместник изпълнителният шеф на ЕИФ  Роджър Хавенит,  посланикът на президента на Полша и специфичен делегат на самодейността „ Три морета “ Беата Дашинска, ръководителят на Международния институт за дейности по климата на Хърватия  Мария Пуйо Тадич и Оливър Рьопке – ръководител на Европейския стопански и обществен комитет. Обръщения ще насочат НКВ Ел Хасан бин Талал – принц на Йордания и Даниеле Виолети – старши шеф към климатичните стратегии на Организация на обединените нации.

Европейска комисия с поддръжка за Green Transition Forum 4.0 на още по-високо равнище

Освен тримата комисари, гледната точка на Европейска комисия в обособените панели ще споделят и Курт Вандерберге – общоприет шеф на Групово дело „ Действия по климата “, Чарлина Вичева – общоприет шеф на ГД „ Морско дело и риболовство “, Марк Льометр – общоприет шеф на Групово дело „ Научни проучвания и нововъведения “, Матю Болдуин – заместник генерален директор на ГД „ Енергетика “, Илияна Цанова – заместител общоприет шеф на Групово дело „ Бюджет “, Михаил Димитру – заместител общоприет шеф на Групово дело „ Земеделие и развиване на селските региони “, Симеона Манова – член на кабинета на комисаря по доближаването и промените Ферейра и Исидро Ласо – член на кабинета на комисаря по превоз Валеан.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР